Skal du ut på tur? Ta med dine egne hjemmelagde müslibarer og energibomber! Oppskriftene kommer rett fra kjøkkenet på Hadeland folkehøgskole.
Oppskrift og bilder: Marianne Olerud, Hadeland folkehøgskole
15 minutter – 20-25 stykker
125 gram ristede cashewnøtter
50 mandler eller pistasjnøtter
16 tørkede aprikoser
1 dl myke rosiner (bløtlagt i vann i en time)
3 spiseskjeer økologisk honning
Revet skall og saft av 1/2 sitron
Slik gjør du:
Bland sammen i en blender.
Rull til små boller.
Oppbevar i fryseren til de skal brukes.
På Hadeland folkehøgskole tar de kostholdet på alvor
2,5 dl havregryn
2,5 dl kokosmasse
1,5 dl malt quinoa (males på blender)
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekjerner
1 dl gresskarkjerner
2 dl hakkede dadler eller aprikos
50 gram smør
40 gram kokosfett
0,5 dl økologisk honning
Slik gjør du:
Dekk en form med bakepapir.
Rist havregryn, kokosmasse, sesamfrø, solsikkekjerner og gresskarkjerner lett ved moderat temperatur i en tørr stekepanne. Lun til du kjenner en nøtteaktig lukt, cirka 5-6 minutter.
Avkjøl og tilsett hakkede dadler eller aprikoser.
Smelt smør og kokosolje ved svak varme i en lav kjele og tilsett honning.
Rør i 2-3 minutter til det er godt blandet.
Tilsett det tørre og bland godt.
Spre deigen utover formen og press.
Skjær i ruter.
Müslibarene kan oppbevares i fryser eller kjøleskap til de skal brukes.
Hadeland folkehøgskole: Skolen der øst møter vest.
Sentralt i Pollen kan du stige ombord på Demokratibåten under Arendalsuka. Der…
Da jeg pakket kofferten og dro på folkehøyskole, visste jeg egentlig ikke…
Antall søkere fra utlandet har økt med 27 prosent det siste året.…
I Danmark har de sett at det er en sammenheng mellom folkehøgskole…
Ønsker du å ansette folk som er gode til å samarbeide, har…
Blir det Norgesferie i sommer? Da bør du sjekke mulighetene for å…
Vi får mange spørsmål fra ungdommer som vurderer å søke seg på…
Har du enda ikke søkt folkehøgskole? Da har du muligheten nå. Folkehøgskolenes…
Mange bruker året på folkehøgskole til å tenke over hva de vil…
Noen bestemmer seg tidlig for hvilken skole eller linje de vil gå…