
Noen av skolene våre legger enormt mye kjærlighet i maten som blir servert til elevene. Etter skoleslutt har Sunnhordland Folkehøgskule blitt nedringt fra tidligere elever, på jakt etter husmor, Margunn Bjellan, sitt fantastiske glutenfrie brød. Vi kan jo ikke la en slik skatt være sjult. Derfor har vi lyst til å dele den med deg!

Margunn er husmor på Sunnhordland folkehøgskole. Hun har ansvar for kjøkkenet, internatet og elevene sin helse.
1 pakke Semper glutenfritt mel
2,5 dl glutenfri havregryn
1,5 dl gresskarkjerner
2 dl gulrot (eller «rasp» frå ferskpressa juice)
1 pk gjær
4 dl vann
0,5 dl olje
Bland sammen det tørre
Rør gjær ut i lunka vann
Bland alt sammen og hev i bollen
Fyll i 1-2 former
Etterhev og steik på ca. 180 grader
Margunn steiker brødet i ca. 30 minutter, men dette vil variere litt etter hvilken ovn du har.
Derfor er det lurt å følge godt med under steikingen.
Nyt!

Have you ever dreamed of experiencing Norway’s breathtaking nature, learning the language,…

Les hvilke helt nye linjer du kan søke på skoleåret 2026/2027.

15. oktober åpner søknadsportalen til folkehøgskolene. Vil du sikre deg plass på…

Innlegg skrevet av Hildegunn Gjesdal Tennebø, rektor på Nordfjord folkehøgskole.

Forskriften for folkehøgskolene er endret. Nå starter opptaket allerede 15. november. Det…

Vi får mange spørsmål fra ungdommer som vurderer å søke seg på…

Les hvilke helt nye linjer du kan søke på skoleåret 2026/2027.

Folkehøgskolene tar opp elever på en helt annen måte enn andre skoleslag.…

Noen bestemmer seg tidlig for hvilken skole eller linje de vil gå…

Folkehøgskole er en eksamens- og karakterfri skole. Du bor på internat på…